Kiskunhalasi Street Racing Team
Tartalom
Egyéb
 
Képek/Videók
 
Link ajánló
 
Info
 
Reklám

 


 


 

 
Tuning Világ
Tuning Világ : Állami elektromos járműveket készítenek Indiában

Állami elektromos járműveket készítenek Indiában

  2015.12.01. 09:17

Az indiai kormány nem csak adminisztratív eszközökkel próbálja elősegíteni az elektromos hajtású járművek terjedését, hanem tettekkel is: nemzeti elektromos motorkerékpárt, autót és teherautót fejleszt.


Állami elektromos járműveket készítenek Indiában

Az indiai kormány nem csak adminisztratív eszközökkel próbálja elősegíteni az elektromos hajtású járművek terjedését, hanem tettekkel is: nemzeti elektromos motorkerékpárt, autót és teherautót fejleszt.


Az indiai kormányzat felismerte, hogy nem elég adminisztratív eszközökkel segíteni az elektromos meghajtású járművek terjedését, mert a piacgazdaságban jelenleg nincs elég pénz ahhoz, hogy a gyártók számára megérje kellő erőforrást fordítani ezekre, ezért 16 milliárd rúpiát, azaz 70,7 milliárd Ft-ot költ elektromos meghajtású kétkerekű-, személyautó- és haszonjármű fejlesztésére. 

Az ország legnagyobb gyártóit bízza meg az állam azzal, hogy fejlesszék ki a különféle elektromos hajtásokat egymással együttműködésben, és ezt a csomagot (hajtómotor, vezérlőelektronika, akkumulátor-csomag, fedélzeti töltő) pedig az összes indiai gyártó számára ingyen elérhetővé teszik.

Úgy számolnak, hogy a különféle gyártók jelenlegi fejlesztéseire alapozva 18 hónap múlva elkészülnek majd az első prototípusok, és 24 hónap múlva már az első kereskedelmi alkalmazás is megjelenik majd – ezek várhatóan a motorkerékpárok lesznek majd. Az elektromos autóbusz fejlesztésben például a Tata Motors, az Ashok Leyland, a Mahindra és az Eicher gyártók vesznek részt, amelyek mind a saját járműveikbe építve dobják majd piacra a villanymotoros hajtást, ami közös lesz. 

A nagyobb darabszámok miatt olcsóbb lehetnek a járművek, arról nem is beszélve, hogy az állami támogatás miatt az egy járműre jutó fejlesztési költség is jelentősen csökken. Jelenleg is elérhetőek elektromos hajtású motorkerékpárok Indiában, azonban ezek jellemzően kínai vagy dél-koreai alkatrészeket használnak, ezeket akarják kiváltani helyi fejlesztésű és gyártású alkatrészekkel. Az elektromos személyautókkal az a baj, hogy azok nem az indiai igényeknek megfelelő kialakításúak, hiszen ott még a Nissan Leaf is nagyméretű autónak minősül.

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
Reklám

 


 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tartalom

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!