Kiskunhalasi Street Racing Team
Tartalom
Egyéb
 
Képek/Videók
 
Link ajánló
 
Info
 
Reklám

 


 


 

 
Tuning Világ
Tuning Világ : Elektromos busszal haverkodik a Volkswagen

Elektromos busszal haverkodik a Volkswagen

  2016.02.03. 16:31

Budd-e névre hallgat a Volkswagen elektromos autó tanulmánya, amely a 2017-ben várható életstílus-egyterű előzetesének tekinthető.


Elektromos busszal haverkodik a Volkswagen

Budd-e névre hallgat a Volkswagen elektromos autó tanulmánya, amely a 2017-ben várható életstílus-egyterű előzetesének tekinthető.Épp most perelte be az Egyesült Államok a Volkswagent, a bíróság megítélésén múlik majd, az akár 90 milliárd dolláros büntetésből mennyit ítél jogosnak, és akkor ott van még a hivatalos eljárás, ahol szintén több milliárd dolláros szankció fenyegeti a német konszernt, úgyhogy hirtelen megpróbálnak a környezetbarát technológia élharcosává válni. Például úgy próbálják kijavítani a „szennyező TDI” arculatot, hogy azt mondják, dedikált elektromos-autó alapot hoztak létre MEB-néven, miközben arról van szó, hogy a kezdettől fogva a nagy méretű akkumulátorok fogadására is felkészített MQB építőkészletet hívják másként.

Ez, mármint az átnevezett MQB építőkészlet rejtőzik a Budd-e elnevezésű, a Las Vegas-i CES kiállításon bemutatott egyterű alatt is. A névválasztás angol nyelvterületen ötletesnek számít, hiszen a Budd-e kiejtése buddy, ami havert jelent, de magyarul a budi nem túl szerencsés választás – és igazából nem is feledteti a TDI-botrányt, hiszen itt is légszennyezésről van szó. Hangvezérléssel lehet életre kelteni az autót, a „heló budi” felkiáltásra aktiválódik, szegény wécésnénik és -bácsik meg kapkodhatják majd a fejüket.

Itt már nem erőltetik a retrós megjelenést, mint a korábbi Microbus és a Bulli tanulmánynál, inkább a tágas és jól variálható belső térrel igyekeznek meggyőzni a vásárlókat. Ezt pedig azért tudják megvalósítani, mert a technikát a padló rejti, a teljes felső résszel szabadon gazdálkodhattak a tervezők. Először is hatalmasra, 3,15 méteresre nyújtották a tengelytávolságot, ehhez képest a 4,6 méteres hosszúság egész jól kezelhető, az 1,94 méteres szélesség a parkolóházakban már okozhat meglepetést vagy szűk pillanatokat, az 1,83 méteres magasságával bőven felülmúlja még a Touareget is.

A tanulmánynál újfajta műszerfalat készítettek, az utasok előtt lényegében lapmonitorok sorakoznak, ami alig rabolnak el teret az utastérből, kapcsolók helyett érintésérzékeny felületeket és porcelánfehér fényezést látunk mindenfelé. Természetesen az autót mindenféle modern, esetenként még a valós életben el sem érhető kapcsolattartó rendszerrel is ellátták, legyen szó az utasok internetkapcsolatáról, vagy az autó-x kommunikációról.

Az utastér padlója alatt 101 kWh kapacitású lítium-ion telep található, ami 600 km-es hatótávolságot tesz lehetővé, és a fejlesztéseknek köszönhetően 15 perc alatt nyolcvan százalékos kapacitásig lehet tölteni – a VW mérnökei szerint valamikor az évtized végén lesz hasonló tudású az utca embere által is megvásárolható elektromos autó. Elöl-hátul egy-egy, meg nem nevezett teljesítményű villanymotor hajt, a teljesítményt nem közölték, csak azt, hogy 150 km/h az elektronikusan korlátozott csúcssebesség. Noha a Volkswagen következetesen állítja, nem egy jövőbeli autót, csak a fejlesztés irányát mutatja a Budd-e, a méretei alapján a kompakt Touran és az óriási Multivan között félúton elhelyezkedő autó könnyen lehet, hogy a nemrég felfrissített, de attól még nem igazán fiatal Sharant váltják majd le 2017-ben.

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
Reklám

 


 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tartalom

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!