Kiskunhalasi Street Racing Team
Tartalom
Egyéb
 
Képek/Videók
 
Link ajánló
 
Info
 
Reklám

 


 


 

 
Tuning Világ
Tuning Világ : Toyota Prius

Toyota Prius

  2016.12.01. 05:57

Mindegy, hogy a szép új világ hírnökeként vagy az autóipar ellenségeként tekintünk a Priusra, abban mindenki egyetért, hogy a Toyota hibridjének saját filozófiája van. Birtoklásának fontos része a kép, amit a külvilág felé mutat, mert a potenciális vásárló büszke rá, hogy a környezet javára döntött. 
A japánok lelkesen támogatják ezt a példás magaviseletet, így érthető, hogy a negyedik generáció minden eddiginél extravagánsabb külsőt kapott.


Toyota Prius

Mindegy, hogy a szép új világ hírnökeként vagy az autóipar ellenségeként tekintünk a Priusra, abban mindenki egyetért, hogy a Toyota hibridjének saját filozófiája van. Birtoklásának fontos része a kép, amit a külvilág felé mutat, mert a potenciális vásárló büszke rá, hogy a környezet javára döntött. 
A japánok lelkesen támogatják ezt a példás magaviseletet, így érthető, hogy a negyedik generáció minden eddiginél extravagánsabb külsőt kapott.

Ami a képeken bizarrnak látszik, a valóságban inkább különlegesnek hat, ismerős sziluettjét kiegészítő extrém részletei egyszerre felismerhetővé és egyedivé teszik. Igazi felüdülés, hogy a Toyotánál olyan autóban gondolkoztak, mellyel nem akartak mindenkinek megfelelni. Saját egyéniséget álmodtak neki, és következetesen tervezték meg minden pontját. Miközben a design az egyik, a mindennapi használhatóság a másik szélsőség felé mozdult el: mindent megtettek, hogy a vevőnek minél kevesebb kompromisszumot kelljen vállalnia. Úgy változtatták meg a karosszéria felépítését, hogy a műszaki részegységeket alacsonyabbra építették be, így lejjebb kerülhetett a súlypont. 

Kisebb, mégis nagyobb teljesítményű akkucsomagot kapott, ezzel csökkent a tömeg is, ennek örömére visszavettek az Atkinson-ciklusú benzinmotor teljesítményéből.

Rögtön feltűnik, hogy mennyit javult a vezetési pozíció, alacsonyabban, sportosabb szögben ülünk a kormánynál, és tágasabbnak is érezzük a teret. Amerikai piacra méretezett belseje légies, hátul is bőséges a helykínálat. Rolóval lefedett csomagtartójába is kényelmesebben pakolhatunk az alacsonyabb padló miatt (itthon csak defektjavítóval kapható az autó). Továbbra is futurisztikus benyomást tesz a műszerfal, nem csoda, hiszen az utolsó csavarig új. 


A fürdőszobai szettre emlékeztető, fényes, fehér műanyag betétektől eltekintve a korábbinál jobb az anyagminőség, és még több ötletes, valamint praktikus részletet szórtak el odabent. Kényelmesek az ülések, ergonomikus a belső, könnyű eligazodni a középkonzol érintős és fizikai gombjai között, az irányváltó kar is ideális helyen van. Rímel az elődökére a középre rendezett műszerfal, könnyen leolvasható a digitális kijelző, annyira, hogy a nem sokkal mellette lévő HUD szinte feleslegessé válik. Lehet érezni a Prius dimenzióit, előre és oldalra jó a kilátás, vékonyak az A-oszlopok. 
Hátrafelé már nem olyan könnyű kilátni belőle. Nehezíti a belső visszapillantó használatát a képet kettévágó osztás a hátsó ablakban, ráadásul kétféle színezést használnak az üvegek hővédelmére, ez észrevehető a tükörbe nézve is. Tolatásnál jól jön a kamera éles képe, de nagyon zavaró a parkolóradar jelzéseitől független „vészjelző” csipogás.

Ami a hangokat, előremenetben nagy megkönnyebbülést jelent, hogy megszűnt a benzinmotor búgása, a jó hangszigeteléssel együtt egy középkategóriás utazóautó komfortját nyújtja, nem is beszélve a dinamikáról. Óriási az előrelépés, még villanyautós mércével is mellbevágó a gyorsulás. Tömege még a valódinál is kevesebbnek tűnik, olyan dinamikusan mozog a környezetbarát Toyota. Hiába lett gyengébb a benzinmotor, tartósan is alkalmas tempós haladásra, amit nem csak autópályán, a korábban nem a Priusnak való szerpentinen is megmutat: precízen irányítható, könnyen fordul, még Eco gumikkal is jól tapad. A fékpedál érzete sem természetellenes, a rekuperáció miatt hagyományosan erős a fékhatás.

Harmonikus autó, ami a hibrid rendszer működésén is érezhető. Gyorsan visszatöltődnek az akkuk, nem kell megváltoztatni a vezetési stílusunkat a hatékony működés kedvéért. Többet számít a környezet, ahol haladunk, hiszen a gázadástól, a gyorsítás mértékétől függ, meddig tart ki az akkucsomag és mikor kerül képbe a benzin. Nyugodt körülmények között viszonylag sokat és gyorsan, 60 km/óra környékén haladhatunk EV-módban. A hajtásláncban nincs késlekedés, kiegyensúlyozottan működik, de már nem csak a technika ad okot a megelégedésre, autóként is öröm használni.


Tetszett
• hatékony hajtáslánc
• dinamikus gyorsulás
• praktikus felépítés
Nem tetszett
• fehér díszbetétek
• csipogás tolatásnál

Összegzés
Nincs „de”, a negyedik Prius modern, alternatív hajtáslánca mellett egy nagy, kényelmes és jól használható autó, amit még vezetni is élvezetes. Extravagáns formája és komfortszintje is okot ad rá, hogy a Toyota feljebb pozicionálja mára fogalommá vált modelljét.

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
Reklám

 


 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tartalom

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!