Kiskunhalasi Street Racing Team
Tartalom
Egyéb
 
Képek/Videók
 
Link ajánló
 
Info
 
Reklám

 


 


 

 
Tuning Világ
Tuning Világ : Mini cooper S

Mini cooper S

  2017.05.30. 10:13

Hátra arc! – Mini Cooper S Clubman All4


Mini Cooper S

Hátra arc! – Mini Cooper S Clubman All4

Az egyik legjobb dolog a Miniben, hogy nem kis lökettérfogatú turbómotort használ.
Mondjuk szükség is van a köbcentire, hiszen 1,5 tonna felett van a tesztelt Clubman tömege, ami a mai világban már túlsúlyosnak nevezhető egy kompaktautónál. Nem spóroltak az anyaggal, a 4,25 méteres hossz átlagosnak számít, ehhez képest viszont szűk az utastér, tehát nem levegőt cipel az autó, hanem mindenféle stílusos formai megoldást, többé-kevésbé hasznos extrafelszerelést, no meg összkerékhajtást. Utóbbi a tesztünk apropója, hiszen igazán ez az, amitől többet tud a Clubman, mint az egyszerű ötajtós Mini.

Alapvetően a vezetési élmény növelésére találták ki az ALL4 fantázianevű összkerékhajtást, a 141 mm-es szabad magasság miatt már egy padkától is óvakodni kell. Úgy növelik az első kerék keresztirányú erőátviteli képességét, hogy a hosszirányú erőt (a motor nyomatékát) részben a hátsó kerekekre irányítják – a kerék által átvihető egységnyi erőből is több jut a kanyarodásnál fellépő erőhatásra. Remekül kanyarodik az autó, de érezhető késéssel kezdenek csak hajtani a hátsók. Amikor elkezdene kipörögni az első kerék, hátulról jön érezhetően egy rúgás, és ahelyett, hogy megpróbálná letolni az orrát az útról, egyszerűen elfordulunk. Akár szemtelenül magas kanyarsebességgel is, a pontos kormánnyal nagyon jól tudjuk irányítani a Clubmant. 

Mintha sínen menne az autó, nemcsak egyenesen, hanem kanyarban is.

Elképesztően alacsony fordulaton van a 2,0 literes turbómotor nyomatékmaximuma, így fokozatban is elég rugalmas mondjuk egy előzéshez, de a lendületes autózáshoz vissza kell kapcsolni. 

Ekkor szembesül a vezető azzal, hogy akadozva kapcsolható a rosszul megvezetett váltókar, ráadásul hiányzik a reteszelés a hátramenet kapcsolási síkja előtt, így óvatosnak kell lenni, amikor visszakapcsolna az ember kettesbe. Ennél még az élményrablónak mondott automatikus váltó is jobb. Egyébként olyan apróságokkal próbálja elkápráztatni használóját és a közönséget a Clubman, mint a gombnyomásra feltáruló hátsó ajtószárnyak. Ezzel csak annyi a baj, hogy a gázteleszkóp bárminek nekinyomja az ajtót, legyen szó garázsfalról vagy másik parkoló autóról – megálláskor rögtön ezt is figyelembe kell venni, vagy bepakoláshoz ajánlatos egy méterrel előrébb gurulni.

Tetszett

• motor teljesítményleadása
• vezethetőség
• hangulat

Nem tetszett
• pontatlan és akadozó váltó
• szűk utastér

Összegzés
Minden korábbinál jobb vezetési élménnyel ajándékozza meg használóját az összkerékhajtású Clubman, leszámítva a problémás váltókar-megvezetést. A szépségért meg kell szenvedni, ahogy a visszakapcsolásért is.

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
Reklám

 


 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tartalom

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!